Tuesday, November 30, 2010

Cuti Oh Cuti

Assalamualaikum..
Alhamdulillah, saya diberi kesempatan untuk menjenguk blog setelah sekian lama bercuti. Cuti sekolah bagi saya kali ini bukanlah cuti untuk berehat, tetapi untuk saya mencari duit bagi menampung kehidupan di maktab pada tahun hadapan. Justeru, saya telah mengambil keputusan untuk bekerja di kedai makan berdekatan. Warong 2000. Saya bekerja shift pagi; 7.00am-5.00pm..

Alhamdu;illah, sedar tak sedar sudah seminggu saya bekerja di sana..Pelbagai pengalaman telah saya perolehi walaupun hanya seminggu bekerja. Pengalman melayan manusia..memang penat..memang leceh, namun itulah kehidupan.. Itu baru cabaran yang kecil.. Ada ketika, saya dimarahi pelanggan kerana air yang dipesan lambat sampai..Hati membengkak kerana bukan salah kita, namun terpaksa juga dihadapi dengan hati yang membengkak. Sungguh hati begitu sakit terutamanya apabila berhadapan dengan pelanggan yang terlalu banyak karenah, namun muka harus dimaniskan supaya mereka berpuas hati dengan layanan kita.. Satu perkara yang harus diingat sebagai pekerja ialah "Customer is always right"... Wlaupun ada kalanya saya rasa puasnya hati kalau dapat menyimbah muka pelanggan tersebut atas kekurang ajarannya, namun hati ini masih mampu mengucapkan kata sabar dan minda selalu mengingatkan bahawa kita bekerja dibawah orang dan hasil gaji yang bakal kita terima adalah daripada duit orang juga..Jadi, seharusnya, saya patut sedar diri dan tidak bertindak mengikut kata hati..

Hurm, satu perkara yang buat saya kuat untuk bekerja ialah saya dikelilingi dengan kawan-kawan yang begitu baik.. Wlaupun baru seminggu mengenali mereka tapi, saya rasa cukup seronok bersama-sama mereka, bekerja bersama-sama mereka. Although sum of them keep showing their annoying face, but I hope that I am quite tough to face them.. I realize that not everyone will be pleased with us.. Everything will never be easy in this world.. Dan bekerja di kedai makan yang sememangnya dipenuhi ramai orang membuatkan saya seronok kerana saya dapat berjalan dengan bebasnya..hahahaha..skrang baru sedar betapa bergunanya saya yang kuat dan cepat berjalan bekerja sebagai waitress di kedai makan ini. Hehe.. The faster I walk, the more order that I get. The more order that I get, the more costumer that I can take order. The more customer that I get, the more I paid..hehe..Yang lucunya tiap malam I have to urut my kaki because penat gler jalan n ambik order dari pagi sampai petang..hehe.. N suprisingly, my bedtime now is at early 9.00-9.30 pm. If I'm not get enough sleep I'll be tired in tomorrow..huhu..

Hurm, I really like to share all of my experience here but I don't have enough time. I'm at CC now, and I'm watching such a huge monitor now...huhu.. I'm not really used with it because my laptop monitor is just 10 inch.. That's why I made a lot of mistake writing in this blog..huhu..Until we met again..Salam..

p/s sesapa yg tengah baca blog nih n live area samarahan there, pliz come n visit me at warong 2000, desa ilmu..i'll take ur order..hehe")

to spm candidates esp my brother Ammar, gudluck..do da best!!Chaiyo2!!

Astaghfirullahalazim.......

Friday, November 19, 2010

Yippi Yayy!!

GuEsS WhAT!!!????



iT'S hOLLiDAY!!

YIPPI YAYY!!!





hAppY Holiday To EverYOnE!! hAVE A wONDeRFuL hOLIdAY!
c U aGain nEXt Year, 2011
ThiS BlOG wILL bE nOT uPDateD uNTIL nEXT YeAR..hUHU
wILL bE gOiNg To Miss YoU!!
hAPPy NeW yEAR!
hAPpY hOliDay!HappY HoLidAY!!
Yippi YaYY!!!!

Thursday, November 18, 2010

LOST

Dear diary..
I guess he'll never ever bother bout me anymore..
I wonder that he must have totally forget about me..
And I'm sure that he'll never ever come to see my blog either..
What a pathetic..

Ketika Allah Memilihmu Untukku

Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..


Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..


Padamu yg Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, sejak kecil Allah telah menempa diriku dgn ilmu dan tarbiyah,
Membentukku menjadi wanita yg mencintai Rabbnya..
Maka ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Allah mengetahui bahwa kaupun telah menempa dirimu dgn ilmuNya.. Maka gandeng tanganku dalam mengibarkan panji-panji dakwah dalam hidup kita..
Itulah visi pernikahan kita..
Ibadah pada-Nya ta'ala..


Padamu yg Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau coba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Nescaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..


Padamu yang Allah tetapkan sebagai atap hunianku..
Ketahuilah, ketika ijab atas namaku telah kau lontarkan..
Maka dimataku kau adalah yang terindah,
Kata2mu adalah titah untukku,
Selama tak bermaksiat pada Allah, akan ku penuhi semua perintahmu..
Maka kalau kau berkenan ku meminta..
Jadilah hunian yg indah, yang kukuh…
Yang mampu membuatku dan anak-anak kita nyaman dan aman di dalamnya..


Padamu yang Allah pilih menjadi penopang hidupku…
Dalam istana kecil kita akan hadir buah hati-buah hati kita..
Maka didiklah mereka menjadi generasi yg dirindukan syurga..
Yang di pundaknya akan diisi dgn amanah-amanah dakwah,
Yang roh dan jiwanya selalu merindukan jihad..
Yang darahnya mengalir darah syuhada..
Dan ku yakin dari tanganmu yg penuh berkah, kau mampu membentuk mereka..
Dengan hatimu yg penuh cinta, kau mampu merengkuh hati mereka..
Dan aku akan selalu jatuh cinta padamu..


Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Redhalah padaku,
Sungguh Redhamu adalah Redha Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Surga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Surgaku..

Dari Ummu Salamah, ia berkata, "Rasulullah S.A.W bersabda : "Seorang perempuan jika meninggal dan suaminya meridhoinya, maka ia akan masuk surga." (HR. Ahmad dan Thabrani)

http://farahaei.blogspot.com

uwawawa...

Saya nak....
Saya nak...
Saya nak...
Saya nak...
Saya nak...
Saya nak...
Saya nak...
Saya nak...
Kamek maok...
Kamek maok...
Kamek maok...
Kamek maok...
Kamek maok...
Kamek maok..
Kamek maok...
Kamek maok..
Kamek maok...
Kamek maok...
I want to...
I want to...
I want to...
I want to...
I want to...
I want to...
I want to...
I want to...
I want to...
KAWEEEENNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(tapi xda orang maok..huhu..uwawawawa:( )

Wednesday, November 17, 2010

Top 7 Ranking

This is all about my 7th Top Ranking of Man In My Life.. Hehe..Dun get angry haaa if our men are the same people..hehe..I think this chart will be added time by time as the more movies or stories that I watched, the more man will I love..hehe..But I'm not that type of girl whom owez having crush to any handsome man outside haa as u'll see that not all of my man below are super-duper-cute as SUPER JUNIOR..ahaks!!

7TH:

Jae Hee (born Lee Hyun-kyoon, 25 May 1980) is a South Korean actor who made his on-screen debut in the Korean drama School.
# 2005 SBS: My Girl (cameo)
# 2007 SBS: Witch Yoo Hee

p/s: cute sesangat esp bl part dy gaduh ngn chun hyang...hehe



6TH:
Name: 이동욱 / Lee Dong Wook
Profession: Actor and model
Birthdate: 1981-Nov-06
Height: 184cm
Weight: 78kg
Star sign: Scorpio
Blood type: B
Talent agency: Jump Entertainment

p/s: muka yg ilek2 cool bebeh buley wat pompuan cairrrr..bl snyum buley buat pompuan jd melting..haha(ada beza ka??) ;p

5TH

Kusyairy Zakuan
Nama Penuh : Nurkusyairy Zakuan Bin Osman
Tempat Lahir : Hospital Kuala Lumpur
Bangsa : Melayu
Bahasa : Bahasa Inggeris, Bahasa Melayu
Kerjaya : Pelakon, Pelagak Ngeri
Kemahiran : Berlakon, Aksi Lagak Ngeri

p/s: suka sgt2 tgk dy blakon esp dlm "Geng Surau" coz slumber yaya jer..hehe..but he's oredy taken (gulp!!)..xpala..minat jak pun..thnx olso to his wife coz i knew him better now..ingtkan btul2 org srwk coz terer gak speaking srwakian dlm cita rosli dhobi kat astro prima..hehe



4TH:

Scott Andrew Moffatt was born on March 30, 1983 in Whitehorse, Yukon. Within a year after his birth, he became big brother to triplets Clint, Bob and Dave. As a child, Scott did some small-time modelling for a catalogue and bought his first guitar with his earnings at the tender age of six.

p/s: this is 1 of my crush since primary school..hehe..azimah knew this..haha..very funnyla that tyme..but sumhow, I love the way he play the guitar:) aku smpan bnyak poster scott in my personal portfolio..hehe..n i still have them now..wee:)


3RD:

Michael Treanor (born April 17, 1979) is a black belt who starred in 3 Ninjas and 3 Ninjas Knuckle Up. He is the third son of Richard and Peggy Treanor.

Treanor was discovered by casting agents for 3 Ninjas in his martial arts class. After encouragement from friends and family, he auditioned for and successfully landed the role of eldest brother Rocky.

Treanor is a black belt and continues to practice as an adult.

p/s: hehe..from the 4th until the 2nd were really my crush during my zaman kiddy-kiddy dulu..hehe..i nver miss watched this movie n never bored of watching them continously and frequently..hehe..then, pegi skul esok n wat summarize cita with yuuki..haha..benax "foxforous"??(erk, btulx ejanya) LOL!!

2ND:

Jonathan Taylor Thomas (born September 8, 1981) is an American actor, voice actor, former child star, and teen idol. He was well known for his role of middle child Randy Taylor on the sitcom Home Improvement and as the voice of the young Simba in Disney's The Lion King.

p/s: mukanya ilek2 jak..hehe..but sooo sweet..hehe..not so popular but no matter how he's owez in my heart..chewah..haha


1ST:

Ally Iskandar Mohd Mardzi
13 Januari 1976
Kuala Lumpur
Memegang ijazah Sarjana Muda Bahasa Inggeris dan Pengajian Filem University of The Pacific, Stockton, California, Amerika Syarikat

p/s: waaaaaahhh!!!this is my greatest crush ever...i not really sure when is't the time i'd a crush on him..actually i dunno why am i on earth having crush-dashing with him..xla hensem ni pooouun weirdo..but sweet ttp ada...haha..but everytime i see him, i'll get excited n automatically screamed!!hehe..n everyone around me knew that i'm in deepest crush with him..i can't barely imagine what is my reaction if ever i've got the opportunities and chance to meet him..i think that i might be fainting..haha..LOL..but somehow, if ever my friends do "sakat2" me by taking my ally or even saying that ally will fall in love with them, i will surely cry..dunno why..haha(if ever ally knew us and that situation might really happen..apala ;p) i even ask my parents whether they would like accept ally as their son- in-law..haha..n my mom just smile ;p..i also keep saying that ally xkawen2 until now coz nak tunggu i hbis blaja n then trus lamar i..haha..ceh poodah..kuat brangan btul orang nih..haha..tp xpala coz it makes me happy..erk..but if ally baca blog aku nih, kmpom dy tmuntah pas bc entry nih..haha...kecian..maaf ya encik ally..hurm, kalaulah dy kawen sua2 hr nnti, i must be very frustrated but i'll be really in relieved kalu pmpuan plihan dy bkan dlm klangan shbat2 ku..hehe..

oklah, skian saja carta 7 lelaki-lelakiku kali ni..ada masa lagi@kalu da org baru lg, surely i'll post it in my blog..yeah!!hehe..

ADIOS AMIGOS!!


Tuesday, November 16, 2010

Khas Buat Semua Muslimin Dan Muslimat


Meet Cik Mimot


This is my new buddies, Cik Mimot..Xtau mok berik nama apa agik coz blurr..hehe..Actually be4 this I just keep call her "Ikan"..hehe..This is the first time in my life having a pet..gosh..dunno what to do..but I hope that it will last longer than everyone had expected..hehe..


Sorry coz poor quality of pix as I just took it from my hp..never mindla..as long as everyone knew her..hehe..her speciality?? hurm, I think that she will get excited everytime I talk with her..erk..TALK??haha, actually it's quite weird coz I never talk to animals b4 coz it seems like crazy but my friends said that I must talk to her so that she could grew faster..and my friend suggest that I should change her aquarium as it is smaller..How do I know Mimot is "SHE"? Dunno..juz imagine that the fish is a girl..haha.. Why I choose her? Because she is beautiful..I think that now it is relevant why I imagine this fish as a girl..pelik juak mun "he is beautiful"..hehe

Hurm, a little info bout this species of fish, for my own knowledge olso : Ikan laga = Betta (Scientific Name)

PANDUAN MEMELIHARA BETTA
Pada asalnya Betta memerlukan air dengan pH rendah sekitar 5-6.5 untuk hidup dengan baik. Kini kebanyakan Betta yang dihasilkan secara komersial di negara kita telah dapat menyesuaikan diri dengan pelbagai pH air. Bekalan air domestik yang neutral juga sesuai untuk ternakan Betta. Ikan jantan yang terpilih boleh dipelihara dalam botol minuman kecil secara individu untuk mengelakkan dari dicederakan oleh ikan yang sejenis dengannya. Ikan betina boleh dipelihara bersama ikan-ikan lain yang toleran seperti Rasbora, Angel dan neon tetra. Elakkan dari ikan yang gemar menggigit sirip ikan lain (fin nipper) seperti half-red eye tetra, atau tiger barb.
Betta ialah sejenis omnivor dan boleh diberi sebarang makanan termasuk plankton, cacing, jejentik dan pellet. Ia adalah ikan tahunan (annual fish) dan hayatnya lebih kurang satu atau dua tahun. Adalah tidak digalakkan untuk mengeluarkan wang ratusan atau ribuan ringgit hanya untuk membeli seekor ikan yang diidamkan. Berbeza pula jika anda membelinya untuk dijadikan induk yang bakal mengeluarkan hasil berlipat kali ganda.

p/s: I bought Cik Mimot for only RM3 + RM 2 (Container) = RM 5

PANDUAN MEMILIH JENIS BETTA
Pelbagai jenis Betta ‘fancy’ boleh dibeli di pasaran tempatan ketika ini seperti jenis yang berwarna merah, kuning dan hitam, terdapat juga jenis yang berkilat (metallic) seperti hijau dan biru, pelbagai warna dan bercorak ‘marble’. Terdapat juga yang mempunyai ekor yang panjang (veil tail, comb tail atau palm leaf), jenis berekor pendek (short fin), ekor cabang dua (double tail) dan berbentuk ekor guppy atau half moon. Warna ikan dan jenis sirip adalah mengikut selera individu peminat. Ciri penting yang perlu diambil kira dalam memilih Betta ialah dilihat keadaan siripnya semasa berenang dan mengembang. Sirip yang sangat terlentuk ke bawah dan terlipat dianggap tidak bermutu. Bahagian ekornya mestilah agak selari dengan badannya semasa ikan berehat atau berenang. Ekor (jenis panjang) yang berlipat atau bergulung menunjukkan ikan sudah tua atau telah lumpuh (paralyse) dan tidak menarik. Sirip ikan yang kuncup menunjukkan ikan kurang sihat atau kurang selesa dengan sekitarannya. Untuk memilih jantan yang bertenaga perlu dipastikan terdapatnya buih di dalam bekasnya sementara ikan betina dipilih dari individu yang kelihatan ceria dengan sirip terbuka luas, warna menarik dan memberangsangkan.

mAJULAh hObI pELiHaRa Ikan UntUk Semua..hehe

Berdiam Diri diwaktu mendengar Azan


Kematian itu pasti menjelma. Hanya masa dan waktunya yang tidak kita ketahui. Cuba kita amati. Mengapa kebanyakan orang yg nazak, hampir ajal tidak dapat berkata apa-apa.. lidahnya kelu, keras dan hanya mimik mukanya yang menahan kesakitan 'sakaratul maut'.


Diriwayatkan sebuah hadis yg bermaksud: "Hendaklah kamu mendiamkan diri ketika azan, jika tidak Allah akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya." Ini jelas menunjukkan, kita disarankan agar mendiamkan diri, jangan berkata apa-apa pun semasa azan berkumandang. Sebagai orang beragama Islam kita wajib menghormati azan. Banyak fadhilatnya. Jika lagu kebangsaan kita diajar agar berdiri tegak dan diamkan diri.


Mengapa ketika azan kita tidak boleh mendiamkan diri? Lantas sesiapa yang berkata-kata ketika azan, Allah akan kelukan lidahnya ketika nazak. Kita takut dengan kelunya lidah kita semasa ajal hampir tiba maka kita tidak dapat mengucap kalimah "Lailahaillallah.." yang mana sesiapa yang dapat mengucapkan kalimah ini ketika nyawanya akan dicabut Allah dgn izinNya menjanjikan syurga untuk mereka.


Peringatan buat sahabat dan diri sendiri khususnya (gulp), dari itu marilah kita sama-sama menghormati azan dan mohon kepada Allah supaya lidah ini tidak kelu semasa nyawa kita sedang dicabut. "Ya Allah! Anugerahkanlah kematian kami dengan kematian yang baik lagi mulia, lancarkan lidah kami mengucap kalimah "Lailahaillallah.." semasa sakaratul maut menghampiri kami. Amin.. amin.. amin Yarobbal a'lamin.."

http://yoyoyspa.blogspot.com

Saudaraku, Jangan Ujub!


Segala puji bagi Allah, Rabb seru sekalian alam. Salawat dan keselamatan semoga terus terlimpah kepada Nabi dan para sahabatnya. Amma ba’du.

Jumlah pengikut yang banyak, organisasi yang mapan, kekuatan finansial yang besar, dan sarana yang serba lengkap terkadang membuat manusia lupa akan hakekat dirinya yang lemah dan senantiasa membutuhkan pertolongan Allah ‘azza wa jalla. Acapkali ‘perasaan besar’ tersebut menyeret kepada bangga diri dan ujub dengan kemampuan dirinya. Seolah-olah semuanya sudah berada di bawah kendalinya. “Kemenangan sudah di pelupuk mata.” “Kita tidak akan kalah, jumlah kita banyak.”

Allah ta’ala berfirman (yang artinya), “Sungguh, Allah telah menolong kalian dalam berbagai tempat yang banyak, demikian pula pada perang Hunain; ketika itu jumlah kalian yang sedemikian banyak telah membuat kalian ujub, namun ternyata jumlah yang banyak itu sama sekali tidak mencukupi bagi kalian, dan bumi yang luas pun menjadi terasa sempit bagi kalian, kemudian kalian pun lari tunggang-langgang…” (QS. at-Taubah: 25)

Ketika itu, sebagian di antara mereka -para sahabat- ada yang berkata, “Pada hari ini kita tidak akan kalah gara-gara jumlah yang sedikit.” Tatkala penyakit ujub itu menyelinap ke dalam hati mereka, maka Allah berikan pelajaran bagi mereka… Padahal, mereka itu adalah para Sahabat Nabi -orang-orang termulia di atas muka bumi setelah para nabi- sejumlah 12 ribu pasukan kaum muslimin kocar-kacir di awal pertempuran dalam menghadapi 4 ribu pasukan musyrikin dari kabilah Hawazin… (lihat Taisir al-Karim ar-Rahman, hal. 345). Sungguh pukulan yang sangat telak dan menjatuhkan mental kaum muslimin! Dimanakah jumlah yang besar yang dibanggakan itu? Kalau bukan karena pertolongan Allah, maka mereka sudah hancur berkeping-keping…!

Bagi orang-orang yang telah merasa dirinya besar, hebat dan kuat -dengan organisasi, yayasan, dan lain sebagainya- maka waspadailah penyakit ganas ini! Karena hal itu akan menghancurkan kalian…! Ibnul Qayyim rahimahullah berkata, “Tidak ada suatu perkara yang lebih merusak amalan daripada perasaan ujub dan terlalu memandang jasa diri sendiri…” (al-Fawa’id, hal. 147). Semoga Allah membalas kebaikan salah seorang Ustadz kami -semoga Allah menjaganya- yang menasehatkan hal ini kepada kami; untuk tidak merasa diri besar… Yang pada akhirnya akan menimbulkan dampak-dampak negatif, semisal berkobarnya api hizbiyah, terlalu mengutamakan kepentingan kelompok, dan memaksakan keinginan kepada pihak lain yang tidak sejalan pemikiran… Allahul musta’aan!

Ibnu Sa’ad menceritakan di dalam kitabnya ath-Thabaqat, bahwasanya Umar bin Abdul Aziz apabila berkhutbah di atas mimbar kemudian dia khawatir muncul perasaan ujub di dalam hatinya, dia pun menghentikan khutbahnya. Demikian juga apabila dia menulis tulisan dan takut dirinya terjangkit ujub maka dia pun menyobek-nyobeknya, lalu dia berdoa, “Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepadamu dari keburukan hawa nafsuku.” (dikutip dari al-Fawa’id, hal. 146)

Saudaraku, salafus shalih telah memberikan teladan kepada kita untuk tidak bersikap ujub. Ingatlah, bahwa segala kebaikan yang ada pada diri kita berasal dari anugerah Allah ta’ala, bukan semata-mata karena kekuatan dan kemampuan kita! Bahkan, kalau Allah berkehendak niscaya saat ini kita masih tenggelam dalam alam kejahiliyihan dengan aneka ragam maksiat dan kedurhakaan kepada Allah ta’ala. Tidakkah kalian ingat nikmat yang agung ini wahai ikhwan?….. Lantas dimanakah ungkapan rasa syukur kalian kepada-Nya? Apakah kalian sekarang telah lebih mengutamakan dunia daripada akherat, sehingga sedemikian beratnya kalian untuk berjuang dengan ikhlas di jalan-Nya?!

Penulis: Abu Mushlih Ari Wahyudi

Artikel www.muslim.or.id

*Ujub = merasa kagum dengan kelebihan diri sendiri
Riya = melakukan sesuatu dengan harapan agar dilihat manusia dengan penilaian yang bagus, bukan untuk mengharap ridha Allah

p/s: "Aku xstudy tapi pointer pun tinggi dr orang study"..erk. .tergolong dlam penyakit ujub juga ker??erm..tepuk dada, tanyalah iman..

Lady Gaga - Alejandro Video Controversy



Di Sebalik Lagu Alejandro-Lady Gaga

Lelaki Gaga

Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salah satu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.

"I know that we are young. And I know you may love me. But I just can't be with you like this anymore, Alejandro."

Lelaki Gaga 2

Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman. Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus). Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart? Tengok gambar bawah.. Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa biasatapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus).. Google untuk baca lebih lagi ...

Sacred Heart

But I just can't be with you like this anymore, Alejandro. Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? Dan kemudian dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapannya tak ... Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham. Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam... Jadi kalau bukan manusia. Apa dan siapa Alejandro?

The All Seeing Eye

Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati - The All-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya.

The All Seeing Eye 2 The All Seeing Eye 3

Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang 'control' dia. Atau senang kita guna istilah dia adalah 'mind-control slave'. Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dia nampak kosong, nampak bingung betul-betul seperti seorang hamba yang di-kawal segala pergerakannya - oleh Gaga si illuminatist tak guna.

Rahib Gaga

Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring, memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih. Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part : "Stop, please, just let me go, Alejandro" . Sebaik saja diasebut "Alejandro" Gaga mengangkat dua tangannya kelangit. Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia.

"She hides true love En su bolsillo. She's got a halo 'round her finger, Around you."

Maksud lirik ni pulak. A halo' bermaksud ia dianggap "suci"(holy). Around her finger(cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati. Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan..

Selepas sahaja lirik tu... Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula.. Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri. Dengan memeluk satu spirituality yang baru. Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian(Syaitan). Kenapa kata jadi paderi Syaitan?

Rahib Gaga 2

(Mata Satu yang kita tahu simbolik kepada Illuminati)

Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas.. Ada banyak sangat simbol salib terbalik. Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas. Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi agama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan. Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai "Cross Of St.Peter", untuk menghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain. Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..

Pentagram

Salib terbalik dan pentagram terbalik adalah simbol yang selalu digunakan untuk berhubung dengan syaitan .Untuk memuja dan menyeru syaitan ..

" In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (...) Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore it has no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of whitemagic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed." - Manly P. Hall

Paderi Syaitan Gaga

Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan.Dont bother me, Dont bother me,Alejandro (merujuk kepada tuhan) Don't call my name , Don't callmy name, Bye Fernando ..I'm not you're babe , I'm not you're babe, Alejandro (tuhan). Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Diangkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan. Mengangkat seperti mengagungkan Gaga,menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka.

Makan Tasbih Gaga

Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya . Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih.. Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer .Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer(Iblis)..

Simbol Jesus

I'm not your babe I'm not your babe, Fernando. Waktu menyebut perkataan Fernando, Gaga membuat simbol tangan macam tu(yang jelas merujuk kepada Jesus). Itu adalah tanda berkat bagi ajaran Kristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tu buat simbol tu suka-suka. Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri. Kita yang kena tafsir apa makna dia..

Salib

Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib ..Gaga dah menghina kristian cukup banyak dalam video dia. Gaga menyanyi sambil memandang keatas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik :

" Don't call my name, Don't call me Name Bye Fernando (Jesus) "

Kawal Gaga

Dan di akhir video ...Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga kawal lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula dikawal ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkan lah siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ?Siapa ketua ?Anda mampu cari jawapan nya kan? Insya-Allah pasti ..

Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam.. bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romance. Jadi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spiritual lain. Hmm lepas ni apa ? Menghina Al-Quran dan Islam? Nauzubillah jauh-jauhkan la ya Allah ...

Cik Gaga ni membawa bersamanya semua agenda illuminati dan tak tahu la macam mana ramai yang boleh terpukau dengan dia. Namun saya yakin dah ada banyak peminat dia yang mula ragu-ragu dengan diri Gaga, tindakan nya dalam setiap video. Tapi masih tidak boleh berhenti mendengarkannya. Ingin saya katakan kat sini, berhentilah mendengar lagu Gaga. Tidak mustahil nanti dia akan cuba menyelitkan lirik yang akan menyebut La-la-la Allah(Tiada Allah). Dan kita sebagai manusia sentiasa lalai. Tanpa iman mungkin kita akan menyanyikan lirik tersebut (dengan alasan iahanya lagu) dan pada saat itu, apa akan jadi ? Ya Allah, lindungi lah kami dari tipu daya syaitan dan sekutunya.. Amin ya rabbalalamin.

Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya itu akan diminta pertanggungan jawabnya"(Al-Isra' 17:36)

Astaghfirullaalazim

Nauzubillahi minzalik


http://youropportunityplace.net

Duhai..


ASSALAMUALAIKUM KEHADAPAN INSAN YANG BAKAL MENDAMPINGIKU ....JIKA KAU TERBACA WARKAH INI, MAAFKAN AKU, AKU MELAKARKAN LUKISAN HATIKU INI SEBELUM KU TEMU DIRIMU YANG MUNGKIN SAAT KAU BACA INI KAU TELAH MENJADI SUAMIKU. DIA YANG MEMBUAT AKU JATUH HATI PADA SEMANGAT PEJUANG SEORANG AGAMA .HANZALAH KISAH HIDUPNYA MEMBUATKAN AKU INGIN MEMINANGNYA ANDAI KAU TIADA DALAM TAKDIR HIDUP MENJADI SUAMIKU..KERANA KEWANITAANKU TERLALU MERINDUKAN KECINTAAN SEORANG PEMUDA YANG SYAHID KERANA TERLALU CINTA PADA AGAMANYA..SEPERTI HANZALAH..JIKA KAU TIADA DIDUNIA INI UNTUK SINGGAH DITAMAN HATI SEMASA HAYATKU..KU PINANG HANZALAH MENJADI SUAMIKU DISYURGA ..SEMOGA RAHMAT ALLAH MENGAMPUNKAN AKU YANG TERLALU BANYAK MENGHIMPUN DOSA DIDUNIA..KERANA KISAHNYA MEMBUATKU HARU WALAU DIA BELUM PERNAH KU TEMU..CUMA PERJUANGANNYA MEMBELA ISLAM MEMBUATKU RINDU


Hanzalah: Yang Dimandikan Malaikat


Salah seorang sahabat serta jurutulis Rasulullah SAW yang terkenal ialah Abu Hanzalah bin Ar Rabie. Ketika peperangan Uhud meletus beliau baru saja dinikahkan. Oleh karena itu Rasulullah mengecualikan beliau dari turut serta ke medan peperangan. Inilah cara Rasulullah untuk merayakan kebahagiaan sahabat baginda.



Namun ketika Hanzalah terjaga dari tidurnya, beliau mendengar gendang perang dibunyikan begitu kuat sekali. Melalui seorang sahabatnya beliau mendapat berita bahwa tentera Islam mendapat tantangan yang hebatdan dalam keadaan terlalu genting.



Tanpa membuang waktu lagi Hanzalah lalu memakai pakaian perang lalu mengambil pedang. Dia menuju ke medan tempur tanpa sempat mandi junub.



Maka terjadilah pertempuran hebat sehingga banyak dari pihak Islam yang gugur syahid. Pihak musuh telah menyerang dari belakang. Akhirnya Hanzalah turut menjadi korban dalam keadaan sedang junub.



maka Rasulullah SAW pun melihat mayat Hanzalah dimandikan oleh para malaikat seperti mana tercantum dalam sabdanya: “Aku melihat diantara langit dan bumi para malaikat memandikan mayat Hanzalah dengan air dari awan di dalam bejana perak.”



Para sahabat tercengang-cengang mendengar ini. Salah seorang dari mereka, Abu Said Saidi lalu pergi melihat mayat Hanzalah. Wajah Hanzalah kelihatan tenang. Dari rambutnya kelihatan titisan air berlinangan turun. Sungguh beruntung Hanzalah mendapat layanan yang begitu istimewa dari malaikat. Tidak pernah terjadi dalam sejarah seorang syahid dimandikan dengan cara yang luarbiasa ini. Malahan matinya sebagai syuhada menjadikan ia sebagai penghuni syurga tanpa dihisab.



subhanallah…Hanzalah: Yang Dimandikan Malaikat Salah seorang sahabat serta jurutulis Rasulullah SAW yang terkenal ialah Abu Hanzalah bin Ar Rabie. Ketika peperangan Uhud meletus beliau baru saja dinikahkan. Oleh karena itu Rasulullah mengecualikan beliau dari turut serta ke medan peperangan. Inilah cara Rasulullah untuk merayakan kebahagiaan sahabat baginda.Namun ketika Hanzalah terjaga dari tidurnya, beliau mendengar gendang perang dibunyikan begitu kuat sekali. Melalui seorang sahabatnya beliau mendapat berita bahwa tentera Islam mendapat tantangan yang hebatdan dalam keadaan terlalu genting.Tanpa membuang waktu lagi Hanzalah lalu memakai pakaian perang lalu mengambil pedang. Dia menuju ke medan tempur tanpa sempat mandi junub.Maka terjadilah pertempuran hebat sehingga banyak dari pihak Islam yang gugur syahid. Pihak musuh telah menyerang dari belakang. Akhirnya Hanzalah turut menjadi korban dalam keadaan sedang junub.maka Rasulullah SAW pun melihat mayat Hanzalah dimandikan oleh para malaikat seperti mana tercantum dalam sabdanya: “Aku melihat diantara langit dan bumi para malaikat memandikan mayat Hanzalah dengan air dari awan di dalam bejana perak.”Para sahabat tercengang-cengang mendengar ini. Salah seorang dari mereka, Abu Said Saidi lalu pergi melihat mayat Hanzalah. Wajah Hanzalah kelihatan tenang. Dari rambutnya kelihatan titisan air berlinangan turun. Sungguh beruntung Hanzalah mendapat layanan yang begitu istimewa dari malaikat. Tidak pernah terjadi dalam sejarah seorang syahid dimandikan dengan cara yang luarbiasa ini. Malahan matinya sebagai syuhada menjadikan ia sebagai penghuni syurga tanpa dihisab.subhanallah…




Relakanlah perpisahan kita ini

Iringilah pemergian daku nanti

Dengan doa yang tidak henti

Moga Islam terus berdiri

Usapilah genang air mata kasih

Senyumanmu penguat semangat daku

Andai kita tak jumpa lagi

Ku semai cintamu di syurga



Berpisahlah dua jiwa

Meninggalkan kuntum cinta

Mekar di istana taqwa

Menyahut panggilan Allah

Dengan namaMu Allah yang Maha Gagah

Langkahku atur pasrah daku berserah

Menangkanlah kaum muslimin

Hancurkanlah kaum musyrikin

Handzalah pergi ke medan jihad

Bersama dengan para sahabat

Bertempur hebat penuh semangat

Sehingga dia syahid akhirnya

Turunlah malaikat ke bumi

Mandikan jasadnya simpati

Sucilah jasadnya mewangi

Diarak rohnya ke Firdausi

Hening malam menyaksikan

Korban cinta dua insan

Baru diijab kabulkan

Rela menyahut seruan

Demi Islam ditegakkan



Jihad menjadi pilihan

Tajuk Nasyid : Hanzalah

Artis : Rabbani




ANDAI KU DITAKDIRKAN MENJADI MILIKKU..KU INGIN KAU TAHU..WARKAH INI KU HARAP TIDAK MEMBAKAR CEMBURUMU..KERANA KU YAKIN KAU JUGA MENDAMBA AINUL MARDHIAH MENJADI ISTERIMU..CUMA INGINKU TEGAS PADAMU..KU CUMA MENYIMPAN HASRAT HATI INI DAN ITU CUMA AKAN BERLAKU JIKA KAU TIDAK MENJADI SEBAHAGIAN DARIKU, JADI PADA KUDRAT AKAL LEMAH INI KU RASAKAN untuk ITU TIDAK SALAH KU HULUR KAN PINANGAN DIWAKTU INI UNTUK KUBAKAR SEMANGAT KU MENJADI SERIKANDI YANG MENCINTAI AGAMA SEPERTI PEMUDA YANG ISTIMEWA INI. SEANDAINYA...KITA DISATUKAN DISINI KAU LAH HANZALAHKU DAN AKU AINUL MARDHIAHMU WALAU KITA TIDAK SESEMPURNA ITU..

Maafkan Saya, Teman

Bismillahirrahmanirrahim...

Buat sahabat,
Maafkan saya kerana saya belum mampu jadi sahabat yang baik untuk kamu semua..
Maafkan saya kerana sepanjang mengenali saya, hati semua saya kurang jaga..
Maafkan saya kerana saya tidak menyumbang apa-apa kebaikan sepanjang kita bersama-sama..
Maafkan saya kerana kadang-kadang saya seperti mementingkan diri sahaja..
Maafkan saya kerana saya sering alpa bahawa saya sepatutnya bersikap lebih terbuka..
Maafkan saya kerana saya jarang berusaha untuk menggembirakan hati semua..
Maafkan saya atas semua silap saya...

Sesungguhnya mengenali anda semua merupakan perkara terbaik pernah berlaku dalam hidup saya..
Sesungguhnya berdampingan dengan sahabat seperti anda semua merupakan satu semangat bagi seorang insan seperti saya..
Sesungguhnya bersahabat dengan anda semua buat saya mengerti apa erti sahabat sebenarnya...
Sesungguhnya hidup saya lebih bermakna dan bahagia ada sahabat seperti kamu semua..

Walaupun kita lain cita rasa..
Walaupun kita lain rasa cinta..
Walaupun sikap saya kamu kurang suka..
Walaupun kamu rasa tidak selesa..
Namun kamu tetap sedia menerima saya..
Terima kasih kerana menerima saya seadanya..

Saya bersahabat dengan kamu bukan untuk bermuka-muka,
Saya bersahabat dengan kamu bukan bersahaja-sahaja,
Saya bersahabat dengan kamu bukan kerana terpaksa,
Namun kerana saya memang memerlukan kamu semua untuk membantu saya memperbaiki kelemahan diri saya..
Kerna saya memerlukan kamu untuk menjadi tabah dalam mengharungi hidup serba sukar ini..
Saya mohon jangan pernah lari dari saya, jangan pernah singkirkan saya, jangan pernah pulaukan saya..
Kerna saya tidak mahu lagi merasa sakitnya kehilangan kawan-kawan..
Kerna saya tidak mahu merasa betapa sunyinya hidup tanpa kawan..

Sahabat saya..
Saya tidak punya kata yang terlalu puitis untuk menyatakan betapa saya menghargai kamu semua..
Saya tidak punya wang atau harta yang mampu membalas budi kamu semua..
Saya tidak punya kekuatan untuk menunjukkan betapa saya menghargai kamu semua..
Namun, hanya satu saya janji kepada semua..
Saya akan berusaha untuk menjadi sahabat yang paling setia..
Saya akan berusaha untuk menyokong kamu dari belakang..
Saya akan sentiasa berdoa dalam tahajjud pada sepertiga malam..
Agar persahabatan kita dirahmati Allah..
Dan kekal hingga ke hujung usia..
Aminn..